Oostende

De Sandershoeve, De Living van Stene, Oostende

Stene is dé plek bij uitstek waar je de meerwaarde van de kust kan combineren met die van zowel de polders als de stad.

Op fietsafstand van het strand, maar toch in de rust. Oh ja, we weten wel dat er 3-4 keer per dag een vlieger overvliegt richting Oostendse luchthaven, maar de kwaliteiten geboden door het toekomstige stadslandbouwpark Tuinen van Stene, dat letterlijk tot aan onze voordeur komt, overklast dit ongemak.

Hier wordt gewerkt naar een nieuwbouw-living i.s.m. het stadsbestuur, het stadsatelier en de toekomstige bewoners.

 

 

 

 

 

 

Het co-creatie-proces:

Het is belangrijk dat u goed verstaat hoe wij werken, straks is het immers niet meer u en wij, maar wij samen...

Elders op deze site vindt u een schema van een voorbeeldtraject. De Livings worden vorm gegeven d.m.v. een co-creatietraject in samenspraak met de toekomstige bewoners, de bevoegde instanties (erfgoed, stad/gemeente, brandweer) en de eigenaars.

Al deze partijen gaven voor elk van deze onderstaande sites aan te geloven in het Living-project en willen een dergelijk co-creatietraject overwegen of opstarten. De site van Oostende werd reeds verworven, voor de site van Boekenberg loopt een aankoop-optie, voor de site van Gent een principesakkoord. 

Afhankelijk van o.a. de interesse van de doelgroep tijdens de info-momenten en het verdere traject, evenals de vergunningsvoorwaarden e.d. zal worden beslist op welke sites al dan niet wordt verder gewerkt en de overnameprocedure wordt afgerond.